Grupa kijkowa

Grupa kijkowa 18 lutego br. wybrała się na poszukiwanie wiosny w rejon Dębowca i Cygańskiego Lasu. Przy ładnej pogodzie pokonaliśmy trasę od Hali Sportowej koło leśniczówki, pod kolejką do schroniska na Dębowcu. Po krótkiej przerwie przeszliśmy w kierunku dolnej stacji na Szyndzielnię, aby odbić w bok i udać się w kierunku Cygańskiego Lasu. Na trasie przywitały nas dwie sarenki i jelonek. Chętnie pozowały do zdjęć. Podczas wędrówki widzieliśmy połacie śniegu na stokach Szyndzielni. Pierwszych kwiatów jeszcze nie było i bazi też nie spotkaliśmy. Jedynie górskie potoczki pomrukiwały groźnie i burzyły swe wody w blasku słonecznych promieni, a malutki halny zapowiadał zmianę pogody na popołudnie. ?

Następne spotkanie grupy kijkowej będzie 25 lutego 2020 r. (wtorek). Uczestnicy spotkają się o godzinie 9.00 na parkingu przy dawnej restauracji Czerwony Kapturek w Cygańskim Lesie. W przypadku niesprzyjającej pogody (deszcz), maszerowania nie będzie
Krystyna