Ogólnopolski Marsz Nordic Walking w dniu 11 maja 2019 r.

Na zaproszenie Stowarzyszenia „Akademia Złotego Wieku” UTW w Wejherowie i Szefostwa naszej Akademii odpowiedziały 33 osoby gromadząc się na ostatnim przystanku autobusu linii 16 w Wapienicy. Jak obliczyliśmy był to już piąty nasz marsz Nordic Walking organizowany w ramach tej ogólnopolskiej akcji. Miło jest mieć świadomość, że w tym samym czasie w różnych miejscach w naszym kraju wyruszają podobne grupy aby aktywnie spędzić  czas w gronie zaprzyjaźnionych osób. Wyruszyliśmy w kierunku zapory w Wapienicy zachwycając się świeżą zielenią i pięknym  słońcem . Oprócz nas na trasie było sporo spacerujących osób a także rowerzystów. W okolicach „Krzywej Chaty” pożegnaliśmy Lillę i Karinę i rozpoczęliśmy podchodzenie pod niewielkie wzniesienie a po pewnym czasie dotarliśmy do miejsca gdzie zwyczajowo robimy przerwę konsumpcyjną. Ponieważ był z nami Kornel nie obyło się bez sławnego „barszczyku” po czym ruszyliśmy w dalszą drogę. Do schroniska na Dębowcu dotarliśmy po około półtoragodzinnym marszu. Tu wprawdzie nastąpił jego finał ale część osób nie od razu zeszła do autobusu – cieszyliśmy się tak niespodziewanie pięknym dniem.