Spacer 13. 08. 2019r

Pogoda niestety odstraszyła chętnych i na spotkaniu było nas sześcioro . Podjęliśmy decyzję o zmianie trasy, bo oglądanie mgły z góry nie jest atrakcyjne. Szyndzielnia zaczeka na swoją kolej a nowy kierunek to Cygański Las nową drogą .
Poszliśmy pod Szpital Psychiatryczny ul. Olszówki a dalej okrążając teren szpitalny ruszyliśmy tajemnymi alejkami w kierunku polany pod skocznią. Po drodze próbowaliśmy obejrzeć z bliska tajemniczy ogród i dom Hessa. Okazało się to niemożliwe. Na zdjęciu Steni widać solidną bramę — zamkniętą! Po drodze mieliśmy miłe spotkanie z paniami w towarzystwie 4 piesków. Wskazały nam skrót do źródełka i wkrótce tam doszliśmy. Irenka zbierała skutecznie grzyby, toteż zrobiliśmy krótki popas, aby odpocząć. Od źródełka już zeszliśmy na Błonia i tam zakończyliśmy spacer w części oficjalnej.
Na zdjęciach Steni widać kolejne etapy marszu i kwiat będący symbolem drogi – to goryczka. Czyż nie piękna?
Kasia