„Spacer po krainie łagodności”

Mikra, czyli Dom Kultury w Mikuszowicach Krakowskich serdecznie zaprasza 25.06.2021 o godz. 18:00 na liryczny wieczór poetycki.

Kolejne spotkanie w ramach projektu „Integracyjne spotkania z kulturą” poświęcone będzie EUTERPE – muzie poezji lirycznej.
Zapraszamy na spektakl składający się z poezji lirycznej JULIUSZA WĄTROBY. Autor poprowadzi widzów przez tytułową Krainę Łagodności nastrojowymi wierszami opatrzonymi poetyckimi komentarzami przybliżającymi słuchaczom tematykę utworów. Spektakl będzie wzbogacony również lirycznymi piosenkami poety w interpretacji Małgorzaty Langner-Giemzy z akompaniamentem Aleksandra Słodczyka (gitara).

JULIUSZ WĄTROBA – poeta, prozaik, satyryk, kabareciarz. Autor 50 książek, laureat ok. 100 konkursów literackich oraz wielu innych nagród i wyróżnień – z medalem Zasłużony Kulturze Gloria Artis włącznie. Członek ZLP i ZAiKS-u. Prezes Związku Literatów Poskich oddziału Katowice.

WSTĘP WOLNY! Ilość miejsc jest ograniczona. Obowiązują zapisy!

„Dofinansowano ze środków Ministra Kultury, Dziedzictwa Narodowego i Sportu pochodzących z Funduszu Promocji Kultury, uzyskanych z dopłat ustanowionych w grach objętych monopolem państwa, zgodnie z art. 80 ust.1 ustawy z dnia 19 listopada 2009 r. o grach hazardowych”.

Pozdrawiam serdecznie
Małgorzata Langner-Giemza