Wycieczka rowerowa 7 marca 2019 r.

W tym roku sezon rowerowy rozpoczęliśmy wcześniej niż zwykle. Tradycyjnie spotkaliśmy się przy karczmie Pod Lotniskiem i ośmioosobową grupą wyruszyliśmy w kierunku Jaworza. Dzień był wyjątkowo wietrzny i w związku z tym jazda była nie lada wyzwaniem. Jadąc ulicą Łowiecką zauważyliśmy, że prawdopodobnie szykuje się jej przebudowa. To dobra dla wiadomość dla wszystkich bo liczne nierówności uniemożliwiają bezpieczne poruszanie ta piękną, widokową trasą. Po przejechaniu potoku Wapieniczanka skręciliśmy w ulicę Podgórską aby w końcu dojechać do Jaworza. Krótki postój w parku i już grzejemy się w przytulnej kawiarence. Nasz niezawodny Stasio nie zapomniał o paniach i w przeddzień Święta Kobiet złożył trzem uczestniczkom wycieczki miłe życzenia i poczęstował czekoladkami.
Droga powrotna wiodła przez odkryte pola gdzie wiatr znów zaciekle nas zaatakował.
Na lotnisku nie mogliśmy się rozstać snując plany wypraw rowerowych z których jeden był śmielszy od drugiego. Ano zobaczymy co da się w tym roku zrealizować ale pomarzyć można / a nawet trzeba /.